Solala återigen på Park Hermina

Solala återigen på Park Hermina

Efter sommarens oförglömliga succéspelning på Park Hermina har den Göteborgsbaserade vokal powertrio Solala valt att åter en gång gästa Kalmar stadspark och Park Hermina.

I samband med att Solala under våren 2017 släpper gruppens andra studioalbum “Feber”, så kommer de göra en turné i såväl Sverige som Finland och England. Turnén är gruppens största turné hittills där de bjuder på en helaftonskonsert i två akter, fylld med både nya och gamla Solalalåtar och garanterat en febrig stämning!

Ny genre inom svensk vokalmusik

För fyra år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och gästade i somras Allsång på Skansen. Under våren 2016 startade de serien “Solala Sessions” där de gör vokala köksversioner tillsammans med svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras video med Ted Gärdestads “Come give me love” visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.

SOLALAS YOUTUBE KANAL

Denna konsert arrangerar Park Hermina i samarbete med Kviske Nöjesproduktion.

BOKA BILJETT

Du kan även köpa biljetter hos Biljettcentrum i Kalmarsalen.

 Föregående nyhet Nästa nyhet