Årets julshow - En riktigt kul jul

Årets julshow - En riktigt kul jul

​23 november är det världspremiär på Park Herminas fantastiska julbord med showen "Från oss alla, till er alla: En riktigt kul jul"

Sedan urminnes tider (eller ja, åtminstone sedan 1960) har svenska folket haft en benhård, outplånlig tradition. Det heligaste av det heliga avseende klockslag och plats. Julafton klockan 15:00, TV-soffan - Kalle.

I år på Park Hermina kommer denna tradition äga rum varje onsdag, fredag och lördag under fem veckor i november och december. I vår stora satsning, tillsammans med Event Yourself, bjuder vi på julsprakande krogshow som tar avstamp i de klassiska tecknade scenerna som vi kan både framlänges och baklänges.

Kommer det bli nostalgi? Troligen! Hejdundrande allsång? Självfallet! GARANTERAT!

Varmt välkomna till vårt klassiska dignande julbord och julshowen Från oss alla, till er alla: En riktigt kul jul

Boka ditt bord redan i dag på bokning@parkhermina.se eller via telefon 0480-163 60

Bakgrund till En riktigt kul jul

Adam Lindrooz
Adam Lindrooz

”Adam, kan du skapa världens bästa julshow så kör vi den på Park Hermina till jul”

Återigen hade krögaren och vännen Anders Hansson satt griller i huvudet på Adam Lindrooz. Karlen är ju inte klok, kunde han inte låta bli att tänka. Och sedan tänkte Adam inte på så mycket annat de två veckorna som följde efter hans kommentar. Världens bästa julshow… Hmmm

Precis när han gett upp kom den. Idén. Med stort ”I”. Vad är det mest folkkära vi har till jul? Som nästan är mer populärt än till och med jultomten, maten och alla klappar. Givetvis det som samlat hela hela svenska folket på julafton sedan 1960. Kalle på TV klockan 15:00. DET ska vi utgå ifrån. Ta alla dessa klassiska scener, eller vykort och julhälsningar som det faktiskt är, och tolka dem och förpassa dem till en hejdundrande julshow. Från oss alla till er alla: En riktigt Kul Jul.

Adam presenterade idén för Anders som på stående fot gav grönt ljus. Och det bästa av allt: Adam fick själv välja min egen ensemble. Vilken lycka. Min parhäst, Magnus Kviske, var ju självskriven. Att återigen få jobba med superproffset Mathias Sundén, men den här gången ha honom på scen istället för som tidigare i regisstolen, kändes fenomenalt. Och så Martina Sundén, denna Kalmars primadonna på scen, som Adam inte jobbat med sedan Trekantens dag. Att också kunna knyta den mest musikaliska människa på den här sidan Emån, Josef Appelqvist, var en absolut nödvändighet. Det bästa av allt? ALLA TACKADE JA!

Under sommaren hade Adam haft förmånen att få jobba med Reine Lööf i Pippi Långstrump-uppsättningen vid Kalmar Slott. Reine var den sista pusselbiten, och när Adam frågade honom om han kunde regissera spektaklet skrattade han lyckligt fram sitt ja! Mitt dream -team var komplett.

Nu har vi ett par månaders spännande arbete innan vi kan gå till premiär 23 november. Vi lovar att vi ska göra precis allt vad vi kan för att nå upp till Anders Hanssons ödmjuka förfrågan att skapa

”Världens bästa julshow”

 Föregående nyhet Nästa nyhet